Επιλογή Σελίδας

Ασφάλιση Ξενοδοχείων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Στην χώρα μας όπου τουρισμός αποτελεί «βαριά βιομηχανία», και οι τουριστικές μονάδες εξυπηρετούν πολυ σημαντικό αριθμό επισκεπτών, η εξασφάλιση των υπηρεσιών φιλοξενίας αλλά και της τουριστικής μονάδας από μια σειρά κινδύνων αποτελεί κομβικής σημασίας αναγκαιότητα για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Στην Β&Β Ειδικές Ασφαλιστικές Υπηρεσίες παρέχουμε πρόγραμμα ασφάλισης ειδικά σχεδιασμένα ώστε να εξασφαλίζουν ολοκληρωμένη προστασία για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, συνδυάζοντας καλύψεις περιουσίας, αστικής & εργοδοτικής ευθύνης και απώλειας κερδών.
Στόχος μας είναι να μπορείτε να αντιμετωπίσετε κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν το ξενοδοχείο σας, είτε πρόκειται για απρόβλεπτες ζημιές είτε για διεκδικήσεις που μπορούν να προκύψουν και θα είχαν δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για τη βιωσιμότητα και τη φήμη της επιχείρησής σας.

Την μεγαλύτερη συχνότητα ζημιών ασφαλισμένων κινδύνων είχαν τα ξενοδοχεία το 2017, στο ύψος της μέσης ζημιάς και το μέσο κόστος κάλυψης, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ. Η συχνότητα ζημιών στα ξενοδοχεία έφτασε στο 6,76% και μέση ζημιά στα 10.098 ευρώ.

ΕΑΕΕ

Καλύψη Περιουσίας Ξενοδοχείου

Βασική στοιχείο ενώς ασφαλιστηρίου είναι το σύνολο καλύψεων για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας, προστατεύοντας κτίριο & τις βελτιώσεις του, βοηθητικά κτίσματα & πισίνες, περιεχόμενο, εξοπλισμό, α’ ύλες, εμπορεύματα και χρήματα ταμείου.
Οι συνήθεις καλύψεις που συναντάμε έναντι ζημιών απο σεισμό, πυρκαγιά, βραχυκύκλωμα, πλημμύρα, διαρροές νερού, κλοπή.

N
Πυρκαγιά απο οποιαδήποτε αιτία
N
Πτώση αεροσκάφους, πρόσκρουση οχήματος
N
Σεισμός / καθίζηση / ύψωση / κατολίσθηση εδάφους
N
Πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ενέργειες, τρομοκρατικές ενέργειες
N
Πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, χιόνι, χαλάζι, παγετός, βάρος χιονιού
N
Έκρηξη
N
Διαρροή / θραύση σωληνώσεων / διαρροή sprinklers
N
Θραύση κρυστάλλων
N
Κλοπή μετά από διάρρηξη / ληστεία περιεχομένου
N
Ζημιές κλέπτη στο κτίριο
N
Βραχυκύκλωμα / Ζημιές ηλεκτρονικού εξοπλισμού
N
Αλλοίωση εμπορευμάτων (από συνεχή διακοπή ρεύματος, πάνω από 12 ώρες)

Καλύψη Ευθυνών Ξενοδόχου

Κάθε ξενοδόχος λόγο του όγκου επισκεπτών – πελατών, προσωπικού και προμηθευτών είναι εκτεθιμένος σε μια σειρά απο ευθύνες που πιθανός να δημιουργήσουν αξιώσεις απέναντι του. Στην Β&Β Ειδικές Ασφαλιστικές Υπηρεσίες καλύπτουμε κάθε κίνδυνο…

Γενική Αστική Ευθύνη

Καλύπτει Σωματικές Βλάβες και Υλικές Ζημίες από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της επιχείρησης προς πελάτες (πισίνες, spa, κομμωτήριο, αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.), επισκέπτες και τρίτους (πχ. μετάδοση φωτιάς σε διπλανό κτίριο.)

Εργοδοτική Αστική Ευθύνη

Καλύπτει την ευθύνη της επιχείρησης σύμφωνα με τα άρθρα 657, 658 & 932 του Αστικού Κώδικα έναντι του έμμισθου προσωπικού, για τις πέραν του ΙΚΑ υποχρεώσείς και τα απαιτούμενα υψηλά ποσά αποζημίωσης προς την οικογένεια σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού.

Αστική Ευθύνη Προϊόντος

Καλύπτει τις αξιώσεις που θα προκύψουν απο τα τρόφιμα, αναψυκτικά κλπ που παρεχονταί εντός του ξενοδοχείου πχ. τροφική δηλητηρίαση.

Ευθύνη Στελεχών Διοίκησης

Καλύπτει την προσωπική ευθύνη των διοικητικών στελεχών για λάθη ή παραλείψεις τους που μπορεί να προκαλέσουν απαιτήσεις στο πρόσωπό τους. Οι απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν από τον μέτοχο, τις Αρχές, τον ανταγωνισμό, άλλα στελέχη ή το προσωπικό.

Περιβαλλοντική Ευθύνη

Καλύπτει την ευθύνη της επιχείρησης σε περίπτωση που προκαλέσει μόλυνση, φωτιά και γενικά καταστροφή ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος τόσο εντός όσο και γύρω από τις εγκαταστάσεις της. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει την ευθύνη αποκατάστασης ή έστω δημιοργίας αντισταθμιστικών έργων.

Ευθύνη Διαρροής Προσωπικών Δεδομένων

Η κάλυψη διαδικτυακών κινδύνων είναι μια σύγχρονη «απειλή» πέραν απο τους παραδοσιακούς κινδύνους. Μάθετε περισσότερα CYBER INSURANCE

Καλύψη Απώλεια Κερδών

Ένα ασφαλιστήριο περιουσίας δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να αποκαταστήσει τις άμεσες ζημίες που υπέστησαν τα περιουσιακά της στοιχεία από τους ασφαλιζόμενους κινδύνους .

Δεν καλύπτει όμως τις έμμεσες ή αποθετικές ζημίες που μπορεί να προκλήθηκαν. Η κυριότερη αποθετική ζημία, ιδίως στην περίπτωση ενός καταστροφικού γεγονότος ή έστω μιας μεγαλύτερων διαστάσεων ζημίας, είναι η απώλεια των κερδών της επιχείρησης από την επακόλουθη διακοπή της λειτουργίας της.

Για τη θωράκιση της κερδοφορίας της επιχείρησης συνιστάται, το ασφαλιστήριο των περιουσιακών της στοιχείων να συνοδεύεται από ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο ή να συμπεριλαμβάνει και την κάλυψη «απώλειας κερδών» (Loss of Profit) ή «διακοπής εργασιών» (Business Interruption). Δυστυχώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω εξοικονόμησης δαπανών, δεν διαθέτουν αυτήν την πολύτιμη ασφαλιστική κάλυψη .

Γιατί BB-Ειδικές Ασφαλιστικές Υπηρεσίες;

Εστιαζόμαστε πάντα στο να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης για την Ασφάλιση Πιστώσεων στους πελάτες μας. Όλοι σύμβουλοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία και υποστηρίζουν αποτελεσματικά τον επιχειρήματία.

Εμπειρία στην ασφάλιση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα

Τεχνογνωσία, εξειδίκευση και εμπειρία εδώ και 40 χρόνια

Διαχείρηση & εμπειρία σε πολλές ζημιές

Διαχείρηση και καθοδήγηση κάθε γεγονότος απο εμάς

Θέλετε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.